Skoči na glavno vsebino

Atletska zveza Slovenije nas je v sredo, 19. 9. 2018 povabila k sodelovanju na edinstven športni dogodek – množičen tek otrok. Ker tudi mi radi tečemo in se gibamo, smo se v enoti Luna prijavili kar vsi. Da pa je bil dogodek res nekaj posebnega, sem k sodelovanju povabila očeta deklice Pike, ki je trener atletike. Priskrbel nam je vse potrebne rekvizite, skupaj sva pripravila prostor za tek na igrišču našega vrtca in izmerila progo – tekli smo na 100m. Sodelovali so tudi naši najmlajši in otroci, ki obiskujejo razvojni oddelek vrtca, po svojih zmožnostih seveda. Tekli so na manjšem igrišču vrtca. Dogodka sta se udeležili tudi dve skupini otrok iz enote Mavrica.

Najprej smo se ogreli s pomočjo športnega poligona, ki ga je pripravil g. Boris, nato je sledilo razgibavanje celega telesa. Sledil je tek. Otroci so lahko preizkusili pravi štartni blok. To jim je dalo še posebno motivacijo.. Ob progi smo otroke spodbujali in jih usmerjali do cilja. Za dobro vzdušje je poskrbela tudi glasba v ozadju. Nismo pozabili tudi na fit hidracijo – za vse otroke smo na igrišču vrtca pripravili napitek.

Otroci so bili neizmerno motivirani, nekateri so tekli tudi do desetkrat. Čisto vsi pa so opravili nalogo – pretekli so 100m. Čestitke!

Glede na odziv otrok smo se v enoti Luna odločili, da bomo vsak mesec pripravili kakšen športni dogodek, saj je gibanje glavno vodilo otrokovega razvoja.

Pripravila dipl.vzg. Katja Mahne

Dostopnost