Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da bo Vrtec Anice Černejeve od 1. 6. 2020 dalje posloval po ustaljenem poslovalnem urniku enot in oddelkov, kot je deloval pred zaprtjem vrtcev (do 13. marca 2020) za vse prijavljene otroke. Otrok se lahko prijavi preko telefona neposredno v oddelek (vzgojiteljici)

Vsi oddelki bodo delovali v skladu z veljavnimi normativi, ki jih določajo predpisi s področja predšolske vzgoje. Od ponedeljka, 1. 6. 2020, dalje se bo izvajala tudi dodatna strokovna pomoč za otroke s posebnimi potrebami po ustaljenem urniku.

Glede na priporočila NIJZ bodo pri izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela še vedno veljali določeni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe.

Še vedno velja, da v vrtec vstopajo samo zdravi otroci in odrasli. Ob ponovni vrnitvi otroka v vrtec morate starši izpolniti in podpisati izjavo, da je otrok zdrav. V ospredju je še vedno zagotavljanje zadostne fizične distance in dosledno izvajanje higienskih ukrepov (higiena rok in kašlja). Starši še vedno upoštevajo naša priporočila: ob vstopu v vrtec si odrasli razkužite roke, otroci si umijejo roke, z otrokom vstopa v vrtec samo ena oseba (po možnosti vsak dan ista). Zadrževanje v prostorih vrtca, dlje kot je nujno, in na igrišču vrtca ni dovoljeno. Na vseh enotah nimamo prostorskih pogojev, ki bi dopuščali ohranjanje varnostne razdalje, zato staršem predlagamo, da v vrtcu uporabljajo zaščitno masko.

Še vedno bodo enote med 8.30 in 13. uro zaklenjene, zato prihod in odhod otrok prilagodite oz. spoštujte dogovorjene ure prihoda/odhoda, ki ste jih navedli ob ponovni prijavi otroka v vrtec.

V vrtcu bomo še naprej izvajali zahteve zdravstveno-higienskega režima (razkuževanje, čiščenje,…). Prednost bomo dajali dejavnostim na prostem, če bo to dopuščalo vreme. Pri igri na prostem bo v dopoldanskem času ponovno dovoljena uporaba igral v skladu z notranjimi protokoli na osnovi smernic za uporabo igrišč v Celju in določenimi varnostnimi ukrepi. V izvedbeni kurikul vrtca do konca šolskega leta ne bomo vključevali obogatitvenih dejavnosti in drugih oblik sodelovanja z okoljem.

Starši, ki se boste odločili, da z junijem otroka ne boste pripeljali v vrtec, boste v celoti oproščeni plačila vrtca vse do konca junija 2020.

Zahvaljujemo se vam za dosedanje razumevanje, sodelovanje in strpnost.

Vanja  Krašovic, ravnateljica

 

Dostopnost