Skoči na glavno vsebino

Skupina otrok (vzgojiteljice Katje M. in Petre S.) se je odločila sodelovati v  pripravah na Evropsko  rokometno prvenstvo za ženske, ki se je med drugim odvijalo tudi v Sloveniji. Projekt je trajnostno naravnan, zato si je Mestna občina Celje k projektu želela povabiti čim več vrtcev in šol. Z veseljem smo se odzvali povabilu.

Na temo rokometnega prvenstva smo slikali na papir iz invazivne rastline »dresnik«. Zaposleni vrtca smo zbirali stare bombažne majice in krpe, katerih namen je bil jih trajnostno predelati in iz njih izdelati novo blago. Na to blago so bile natisnjene naše risbice, blago pa uporabljeno za izdelavo nosilnih vrečk. Risbe so razstavljene in si jih lahko do konca novembra ogledate v knjižnici Celje.

Skupaj z otroki smo izdelali plakat, kamor smo redno beležili rezultate tekem naših rokometašic. Otroci so uživali v risanju in prepoznavanju zastav sodelujočih držav in beleženju rezultatov.

Za zaključek tega štirinajstdnevnega rokometnega dogajanja pa nas je s svojim obiskom počastila odlična nekdanja rokometašica Anja Frešer. Otroke je seznanila z osnovami rokometa, podelila podpisane fotografije in rokometno žogo EP za mini rokomet. Mi pa smo ji podarili risbice, ki smo jih narisali na temo »ŠPORT«.

Ob tem obisku so nastale tudi zanimive izjave otrok » KAJ VEŠ O ROKOMETU?«

 

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je osvojila odlično 8. mesto v Evropi!

BRAVO SLOVENKE!

Pripravila in zapisala Petra Sitar

Dostopnost