Skoči na glavno vsebino

V petek, 18. novembra 2022, smo v okviru dneva slovenske hrane obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Njegov namen je pomagati pri osveščanju o pomenu čebel in prednostih lokalno pridelanih živil s sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«. Na ta dan smo otrokom in zaposlenim za zajtrk ponudili med, kruh, maslo, mleko in jabolka pridelano na slovenskih kmetijah.

Od 14. 11. 2022 do 18. 11. 2022, smo v jedilnik vključili slovenske narodne jedi ter v tem tednu pripravili »Teden slovenskih narodnih jedi«.

Dejavnosti v skupinah smo obogatili:

  • z oblikovanjem plakatov na temo Zdrava/nezdrava prehrana, Pomen čebel,
  • z izdelovanjem prehranske piramide,
  • z obiskom celjske tržnice,
  • z ogledom video posnetka o čebelah in molži krave,
  • z dramsko igro Debela repa,
  • z likovnim in plesnim izražanjem ob klasični glasbi, s petjem pesmi,
  • z ustvarjanjem iz odpadnega materiala (čebele, čebelnjak, krava),
  • s pripravo čajanke in pogrinjkov,
  • s pripravo domačega sirupa proti kašlju, sadnih in zelenjavnih krožnikov, peko medenjakov in kruha…

 

 

Dostopnost