Skoči na glavno vsebino

22. april je svetovni dan Zemlje, s katerim želimo opozoriti družbo, da je naš zeleni planet minljiv in ranljiv, zato ga je potrebno še kako ohranjati.

Z ekološkimi temami raznovrstnih dejavnosti, ki se odvijajo v naših igralnicah, otroke skozi vse leto ozaveščamo o korakih, ki so potrebni za lepši svet.

V tednu od 19. do 22. aprila 2022 smo v okviru EKO vrtca izvedli TEDEN BREZ IGRAČ. Temeljil je na ustvarjalni igri otrok in ekološko naravnanih dejavnostih, igrače pa smo nadomestili z naravnim in nekonstruiranim materialom (les, škatle, zamaški, naravni plodovi gozda, kartoni itd).

V igralnicah so nastajali zanimivi in okolju prijazni izdelki / aktivnosti, kot so: makete (prikaz mesta pri uporabi bolj/manj prijaznega prevoznega sredstva, …), likovni izdelki, izdelovanje eko košev, recikliranje papirja, sajenje rastlin itd.

Ob koncu tedna smo DAN ZEMLJE obeležili z razstavo izdelkov v skupnem prostoru naše enote, katero smo si ogledali skupaj z otroki, v popoldanskem času pa je bila na ogled tudi za starše.

zapisala: Ksenija Povše, dipl. vzg.

Dostopnost