Skoči na glavno vsebino

OZHRP

Naloge organizatorja zdravstveno higienskega režima in prehrane izvaja Ana Veber, uni.dipl.ing. živilske tehnologije

Njeno delo obsega načrtovanje prehrane za otroke v sodelovanju z vodjo kuhinje ob upoštevanju standardov in smernic zdravega prehranjevanja ter sezonskim živilom.  Sodeluje s starši in vodjo kuhinje pri zagotavljanju dietne prehrane na podlagi zdravniških potrdil.
Izvaja notranji nadzor nad izvanjem HACCAP sistema in svetuje glede ravnanja s hrano, prevozi in razdelitvijo hrane. Aktivno se vključuje v projekte s področja zdravja in si skupaj z vodjo kuhinje prizadeva za vključevanje čimveč ekološko in lokalno pridelanih živil.

Na področju zdravstveno higienskega področja sodeluje in nadzoruje higienski režim tako zaposlenih kot čistilnega servisa, ki je naš pogodbeni izvajalec. Pripravlja ukrepe v primeru nalezljivih bolezni in drugih nevarnosti za zdravje otrok in zaposlenih. Nudi prvo pomoč v primeru poškodb in organizira zobozdravstveno preventivo v oddelkih starejših otrok.

Za lažje sodelovanje in izvajanje dobre prakse pripravlja zloženke za starše in sodeluje na sestankih za starše in strokovne delavce.

Sedež ima v enoti Mavrica. Dosegljiva je na tel. št. 03 425 38 46

Dostopnost